Dawid Gonciarz, Chleby, ciasta, piwo domowa produkcja żywnoci w bogatych wsiach chłopskich Krainy w Kratę
Dominika Gonciarz, Karczma Słupska gastronomiczna marka epoki PRL-u
Andrzej Chludziński, Metaforyka dotyczšca jedzenia i kuchni w nazewnictwie powiatu białogardzkiego
Częć II Wokół pomorskiej kuchni - kulinaria znaki tożsamoci lokalnej czasu transformacji
Anna Drożdż, Tradycyjne pożywienie na Żuławach. Analiza wyników badań terenowych
Maria Marciniak, Pożywienie ludowe a jadło regionalne
Tomasz Siemiński, Kilka uwag na temat pożywienia wigilijnego na Kaszubach
Piotr Polewski, Bytowska stypa. więta uczta czy ceremonia?
Dorota Kalinowska, Grażyna Szelšgowska, Smaki Pomorza i Kujaw. Subiektywna, etnograficzna lista produktów tradycyjnych
Anna Weronika Brzezińska, Ronij ty chlebie, jak słońce na niebie. O kociewskich produktach regionalnych
Adriana Garbatowska, Marta Romanow-Kujawa, Chłopskie jadło. O folkloryzacji wiejskiego pożywienia
Ute Fähnrich, Bauernbrot Und Zuckerbilder-Kulinarische Genüsse durch experimentelle Volkskunde
Teresa Lasowa, Kuchnia pomorska w działalnoci Muzeum we Wdzydzach Kiszewskich
Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury - państwowego funduszu celowego.
Strona korzysta z plików cookies aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
OK, Rozumiem.